Предприемачът Стефан Дитетген предложи Франция да продаде Мона Лиза, за да

...
Предприемачът Стефан Дитетген предложи Франция да продаде Мона Лиза, за да
Коментари Харесай

Предприемач предлага Франция да продаде "Мона Лиза"

Предприемачът Стефан Дитетген предложи Франция да продаде „ Мона Лиза ”, с цел да покрие финансовите загуби, провокирани от пандемията от ковид, заяви „ Индипендънт ”.

„ Франция би трябвало да продаде тази „ фамилна светиня ” минимум за 50 милиарда евро. Ден след ден понасяме загуба от милиарди, както децата, които броят, какъв брой време ще пада камъкът в кладенеца, с цел да измерят дълбочината му ”, съобщи създателят на сполучливата цифрова компания Fabernovel. Той добави, че рецесията не е завършила.

Това не са измислени милиарди и те би трябвало да бъдат платени. Затова има смисъл да се продаде нещо скъпо за оптималната допустима цена. То би трябвало да бъде такова нещо, че загубата му да се отрази в минимална степен на бъдещето, разяснява Дигентен.

Картината елементарно може да бъде откарана и предадена, само че е значимо да се реализира съглашение за цената ѝ. „ Тя би трябвало да е безумно висока, с цел да има транзакцията смисъл ”, счита предприемачът.

Той предлага също шедьовърът на Леонардо да Винчи да се употребява като криптовалута, което ще улесни предаването му на други страни. От законодателна и техническа позиция такова решение има доста преимущества, счита притежателят на Fabernovel – Франция и Лувърът ще могат, както и до момента, да управляват всичко, което се случва с платното. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР